Kostajnički odbornici donirali odborničke naknade u humanitarne svrhe

0
212

Kako Kostajnica.com nezvanično saznaje na kolegijumu, koji je održan kasno sinoć u maloj sali Skupštine opštine Kostajnica, kostajnički odbornici su se jednoglasno odrekli svojih odborničkih naknada koje će do kraja svog mandata donirati u Fond solidarnosti Republike Srpske.

Poslije višemjesečnog i opetovanog pritiska javnosti, koja je bila nezadovoljna smanjenjem odborničkih naknada sa 427.50 KM na 306.70 KM koje je izglasano na 3. redovnoj sjednici skupštine opštine Kostajnica održanoj 3. februara ove godine, odbornici su na prijedlog načelnika opštine Drage Bundala donijeli neopozivu odluku o doniranju svih sedamnaest odborničkih naknada u humanitarne svrhe.

Odbornici su izrazili nadu da će ovim činom napokon dokazati javnosti da su se kandidovali da bi svojim nesebičnim radom i zalaganjem život u našoj opštini učinili boljim, ugodnijim i ljepšim, te da im novčana satisfakcija nikad nije bila primarni cilj. Načelnik Bundalo je na kraju istakao da je ponosan na zrelu odluku svojih odbornika, te da će u narednom periodu povući značajne odluke koje bi trebale dovesti do konsolidacije opštinskog budžeta.