U biblioteci obilježen Međunarodni dan dječije knjige

0
180

Povodom Međunarodnog dana dječije knjige, na Dječijem odjeljenju Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević”, pod nazivom „Vrijeme je za bajke“, organizovano je druženje djece polaznika Male pričaone, Kluba za djecu Kestenko i učenika prvog razreda osnovne škole „Petar Mećava“ sa radnicima biblioteke, koji su ih uveli u čaroban i zanimljiv svijet bajki i priče.

Djeca će ovih dana imati priliku da uživaju, uranjajući u dobro poznati i zanimljivi svijet bajki i priča i pritom učiti igrajući se i putujući kroz maštovito i kreativno iskustvo.- rekla je Svetlana Đurđević, direktor Biblioteke.

Osim ovih aktivnosti pod nazivom „Dani otvorenih vrata“, a povodom Međunarodnog dana dječije knjige, u periodu od 01. do 08. aprila besplatno je učlanjenje u Biblioteku za djecu predškolskog uzrasta i učenike osnovne škole za kalendarsku godinu.

Rođendan najvećeg svjetskog pisca bajki Hansa Kristijana Andersena, 2. april, na prijedlog UNESKA, promovisan je u svijetu kao Međunarodni dan dječije knjige. Tog dana svake godine, širom svijeta, održavaju se različiti kulturni programi namijenjeni djeci, susreću se pisci i djeca, predstavljaju knjige i organizuju se razgovori o dječijoj literaturi i o njenoj važnosti i ulozi u pravilnom razvoju i odgoju djece.