Dual Refleks radar u Kostajnici

0
399
Na putevima na teritoriji koju operativno pokriva Centar javne bezbjednosti (CJB) Prijedor, pod kojim pripada i CJB Kostajnica, ovih dana biće korišten savremeni radarski sistem kojim će se, bez zaustavljanja od policijskih službenika, vršiti kontrola brzine kretanja motornih vozila na putevima. Radar se trenutno nalazi na području opštine Kostajnica (u blizini Džamije Azizij) i, kako nezvanično saznajemo, kontrola brzine u Kostajnici će se nastaviti i naredna dva do tri dana.
Ovaj uređaj radi i po kiši, snijegu, ali i noću, a posebno je bitno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije. Moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti.

U saopštenju se pozivaju građani, vozači motornih vozila na maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju, s posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila. Kontrole na tom području biće organizovane prema planu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.