Saopštenje za javnost OO SDS-a Kostajnica

0
2006

Opštinski odobor Srpske demokratske stranke Kostajnica zatečen je ponašanjem i destruktivnim postupcima Partije demokratskog progresa, prije svega predsjednika kluba odbornika PDP-a u Skupšini optine Željka Čekića, koji u zadnje vrijeme ne bira sredstva kako bi spriječio ili zaustavio realizaciju brojnih projekata u Kostajnici.

Iako je gospodin Čekić dugi niz godina obavljao više odgovornih funkcija u Kostajnici (u prethodnom mandatu i funkciju predsjednika SO Kostajnica), tokom kojih je stekao visokovrijedne nekretnine van Kostajnice, njegov stav da ništa ne valja sada kad on nije u vlasti, nas još više iznenađuje jer je i sam učestvovao u pripremi jednog broja projekata.

Građanima je poznato da je PDP, a najviše upravo gospodin Čekić,pokušavao na sve načine da onemogući asfaltiranje lokalnih puteva i to isključivo iz ličnih razloga, ali je opština Kostajnica iz sredstava za oporavka od poplava, uz sva osporavanja ovog projekta, asfaltirala skoro 10 km lokalnih puteva.

Ovih dana smo u prilici da vidimo da gospodin Čekić, predstavljajući to kao stav čitavog PDP-a, sada pokušava da blokira i MEG projekat koji je jedan od najznačajnih projekata koji se provodi u samo 18 opština u BiH od kojih je jedna i opština Kostajnica. Ovaj projekat koji će se implementirati u narednih 4, a vrlo vjerovanto i 12 godina doprinijeće radu opštinske uprave, podršci privredi za koju je godišenje namjenjeno 80.000 KM granta za podsticaje, te više od 200.000 KM godišnje za infrastrukturu.

OO SDS Kostajnica ovakve postupke Čekića ocijenjuje kao bijes na sve i svakoga zbog neučestvovanja u skupštinskoj većini, koji svoju ljutnju zbog izgubljenih lokalnih izbora želi nadomjestiti napadima na načelnika opštine, SDS i druge partije koje čine skupštinku većinu. Ono što ne možemo prihvatiti je da u svojoj ličnoj ozlojeđenosti i frustraciji želi da na sve moguće načine sprijči realizaciju projekata koji su namjenjeni poboljšanju života svih građana u Kostajnici.

Zbog toga pozivamo gospodina Čekića da se iz udobnosti svojih stanova u Banja Luci vrati u realnost Kostajnice, da se u promociji ličnih netrpeljivosti i opstrukcija prestane kriti iza opštinskog odbora partije koju je sa suprugom odavno privatizovao, i da napokon da i vlastiti doprinos bilo kojoj temi i projektu, koja će za cilj imati poboljšanje uslova života građana Kostajnice, a ne samo zadovoljavanju ličnih interesa, odnosno da prestane da djeluje na način „Ako mene nema u vlasti onda ništa ne valja”.