Saopštenje za javnost PDP-a povodom izgradnje Nešković pumpe

0
1982

OO PDP-a Kostajnica izražava nezadovoljstvo i ogorčenje u oblasti urbanističko – građevinskih poslova u opštini Kostajnica. 13.07.2017. na lokalnom portalu Kostajnica.com objavljena je informacija da je urbanističko – građevinski inspektor naredio obustavljanje radova na objektu benzinske pumpe koji je u izgradnji u neposrednoj blizini novog trgovačkog centra u Kostajnici.

PDP naglašava da smo uvijek, pa samim tim i sada podržavali dolazak novih privrednih kapaciteta u našu Opštinu. Mišljenja smo da će nova benzinska pumpa obezbjediti određen broj novih radnih mjesta, konkurentnost u cijeni naftnih derivata i registraciji vozila, a posredno i povećanju budžeta opštine Kostajnica.

Naše nezadovoljstvo i ogorčenje se ogleda u tome da je načelnik Opštine sa nadležnom inspekcijom dozvolio da se bez ikakve dokumentacije, tj. bez građevinske dozvole uklone dve kuće, ugrade rezervoari za benzinsku pumpu, izgradi rezervoar za auto – praonu, izgradi kanal za tehnički pregled, iako je bio obavješten o svim radovima od samog početka.

Sada je taj isti inspektor koji je ovo tolerisao, jer su ga nadređeni slali na godišnji odmor ili na bolovanje dok se sve ovo uradilo, naredio obustavljanje radova i rušenje svega što je izgrađeno. Šta ovo govori o nama kao Opštini. Građevinska inspekcija se bavi sa šupama, svinjcima i kokošinjcima običnih ljudi, a milionski objekti se prave bez građevinske dozvole.

Zar smo na ovaj način svi jednaki pred zakonom? Istovremeno, načelnik, njegov savjetnik koji je „siva eminencija“ u oblasti urbanizma i građevine šalju izuzetno neozbiljnu i neodgovrnu poruku novim investitorima, jer će navedeni investitor sada morati da ukloni sve što je izgradio po nalogu inspektora i to će mu stvoriti ogromne troškove. U suprotnome, ako se nastavi izgradnja ovog objekta, sve će ukazivati na veliku korupciju.

————————————

Kraj saopštenja koje je potpisala predsjednik OO PDP-a Diana Čekić, mr.ecc.