Radislav Kosijer nagrađen na 5. FPS-u u Novom Gradu

0
938

“Ljudi moji, da li je to moguće?! Nebo se otvorilo…” Namjerno sam uzeo ovaj sportski citat koji najbolje opisuje trenutno osjećanje nakon izvještaja žirija sa upravo završenog 5. FPS-a u Novom Gradu. Glumac našeg dramskog studija, Radislav Kosijer je dobio nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu.

Festival koji generalno nije bio srećan po naš dramski studio i koji je bio otvoreno neprijateljski nastrojen i često ponižavajućih namjera i dijela prema našem stvaralaštvu; ove godine je donio jedno veliko i nadasve prijatno iznenađenje.

Glumac našeg dramskog studija, Radislav Kosijer je dobio nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu. Ne zaboravimo, on tumači lik Volođe u predstavi “Draga Jelena Sergejevna”. Učinio nas je sve ponosnim i srećnim i nadamo se da će predstava da živi i dalje, a naročito na festivalima i da je ova nagrada samo prva u nizu.

Čestitam i ostalim učesnicima i svima koji su nagrađeni i pohvaljeni. Nadam se da ćemo i dalje stvarati i kreativno se takmičiti.

Završiću ovo izlaganje kako sam i počeo, u sportskom maniru. Osjećam se kao da smo izgubili finale Lige šampiona, ali da imamo najboljeg strijelca.

Tekst: Siniša Tešanović