Lider na tabeli jači od kostajničkog Partizana

0
306

U utakmici četvrtog kola Regionalne lige FS RS (Zapad) koja je odigrana danas, u nedjelju 3. septembra 2017. godine, u Kostajnici na stadionu FK “Partizana” bolji od domaćih fudbalera bili su lideri na tabeli FK “Lijevče” iz Nove Topole koji su utakmicu dobili rezultatom od 4:3.

Gosti su poveli odmah na početku utakmice, a strijelac u 4. minuti meča bio je Bojan Erceg. Na 2:0 već u 15. minuti utakmice povisio je Željko Đukanović. Golom Benjamina Delismajlovića u 24. minuti utakmice rezultat je smanje na 2:1 da bi Stevo Kovačević 2 minute prije kraja prvog dijela utakmice izjednačio rezultat.

Strijelac drugog gola za goste iz Nove Topole postigao je hek trik jer je golovima u 65. i 74. minuti povisio rezultat na nedostižnih 4:2. Poraz je ublažio najbolji strijelac kostajničkog Partizana Stevo Kovačević smanjivši na 4:3 u zadnjoj minuti utakmice.

Partizan je novim porazom pao na 12. mjesto Regionalne lige FS RS (Zapad) sa svega 3 boda iz četiri odigrane utakmice (jedna pobjeda i tri poraza).