Uručena odlikovanja porodicama poginulih boraca iz Kostajnice

0
717
ПРИЈЕДОР, 6. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Изасланик предсједника Републике Српске Синиша Каран уручио је данас у Приједору одликовања 31 породици погинулих бораца Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату са регије Приједор које је постхумно одликовао предсједник Републике Милорад Додик.
U Prijedoru su uručena odlikovanja porodicama 31 borca Vojske Republike Srpske koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, koje je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posthumno odlikovao Medaljom zasluga za narod. Odlikovani su borci s područja Prijedora, Kozarske Dubice, Oštre Luke, Novog Grada i Kostajnice.
Porodicama poginulih boraca medalje je uručio izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Karan.

– Na ovaj način Republika Srpska, predsjednik Republike Srpske i svi njeni građani odaju dužno poštovanje svim poginulim borcima Republike Srpske. Želimo i da njihovim porodicama, čija je tuga neizmjerna i neprebolna, kažemo da moraju biti ponosni što su njihovi najmiliji dali svoje živote za našu najveću vrijednost i najveću tekovinu – Republiku Srpsku – rekao je Karan.

Majka poginulog borca Zdravka Švanja rekla je da dodijeljena odlikovanja pokazuju da borci, koji su svoj život dali za Republiku Srpsku, nisu zaboravljeni.

RTRS.tv