U Kostajnici će se održati Festival omladinskih pozorišta RS

0
387

Kako Kostajnica.com nezvanično saznaje od 10. do 13. oktobra 2017. godine u Kostajnici bi se trebao održati 17. Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske. Na festivalu se pored domaćina, dramskog studija M.A.S.K.E. iz Kostajnice očekuje učešće i Dramske scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora, “DIS pozorišta mladih” iz Banjaluke, i dr.

Rukovodilac Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora je u izjavi za Fokus.ba najavila učestvovanje na festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske, koje će se održati u Kostajnici, sa predstavom “Nevidljivi”.

U Kostajnici još uvijek očekuju zvaničnu potvrdu da će Festival omladinskih pozorišta RS biti održan u našem gradu, a ukoliko se to desi biće to zaista ogromno priznanje za naš grad i dramski studio M.A.S.K.E. koji su zasigurno najzaslužniji ako publika u Kostajnici bude imala priliku da uživa u predstavama Festivala omladinskih pozorišta RS.

Pobjednik 16. festivala omladinskih pozorišta Republike Srpske, koji je održan prošle godine  u “Domu omladine” u Zvorniku, bilo je “Banjalučko studentsko pozorište” koje je osvojilo tri nagrade za predstavu “Prljavi veš”, autora Bogoljuba Đorđovića, a u režiji Aleksandra Pejakovića.