Učenici JU OŠ „Petar Mećava“ učestvovali u obilježavanju 20. kostajničke Kestenijade

0
540

Učenici Osnovne škole „Petar Mećava“ aktivno su učestvovali u obilježavanju „Kestenijade“. U četvrtak, 12. 10. 2017. godine učenici su posjetili pozorišnu predstavu „Kamen mudrosti“, koja je održana u kino-sali. Pečenjem kestenja i druženjem u školskom dvorištu u petak, 13. 10. 2017. nastavili su obilježavanje tradicionalne kostajničke manifestacije.

Dan u kojem je bilo najviše dešavanja svakako je subota, 14. oktobar kada su učenici Osnovne škole „Petar Mećava“ u defileu šetali Kostajnicom. Naši mali prinčevi i princeze pokazali su svoju kreativnost i maštovitost obučeni u prelijepe kostime okićene jesenjim motivima.

pm k2

Nakon defilea, učenici naše škole organizovali su prigodan program u kino-sali.
Za najbolji literarni rad proglašen je rad Jovane Stijak, učenice osmog razreda.
Takođe, proglašena su i tri najljepše princeze i tri najljepša princa.

Trećeplasirani par su Maja Pepić i Damjan Trbojević. Drugi najljepši par su Sara Zmijanac i Alen Mujčić. Prvo mjesto osvojili su Mia Basrak i David Pribičević.

Pored navedenog, učenici Osnovne škole „Petar Mećava“ ukrašavali su korpe, pravili ogrlice i suvenire i ukrašavali šešire lišćem i jesenjim plodovima. Najljepše ukrašene korpe imale su dvije učenice, Mia Basrak i Mia Begić.

pm k3

Šešir Luke Obradovića najljepši je u konkurenciji najljepše ukrašenih šešir.
Lea Basrak, učenica petog razreda napravila je najljepši suvenir i ogrlicu od jesenjih plodova.

pm k4

Dvadeseta kostajnička Kestenijada protekla je u dobrom raspoloženju i sa mnogo zanimljivih događaja u kojima su učenici aktivno učestvovali.