“M.A.S.K.E” na Trećem festivalu omladinskih pozorišta “Varoš fest”

0
239

U Kotor Varošu će od 25. do 31. oktobra biti održan Treći festival omladinskih pozorišta “Varoš fest”. Na festivalu će nastupiti više od stotinu muzičara i mladih glumaca iz šest gradova BiH, među kojima je i kostajnički dramski studio “M.A.S.K.E” koji će odigrati predstavu “Draga Jelena Sergejevna” u petak 27. oktobra 2017. godine.

“Biće prikazano sedam predstava, a, osim klasičnih komedija i predstava koje se bave problemima savremenog društva, novitet je da će biti odigrane i dvije dječije predstave”, istakao je Dragoljević.

Festival će u bioskopskoj sali biti otvoren u srijedu, 25. oktobra, u 20.00 časova, uz nastup Banjalučkog tamburaškog orkestra.

Festival organizuju Dom kulture “Miroslav – Miro Pejović” iz Kotor Varoša i Centar za kulturu, sport i informisanje, a ulaz je besplatan za sve predstave.

Predstavu “Jesen stiže ružo moja” odigraće glumci satiričnog pozorišta “Bibac” iz Šamca, dok će dramski studio “M.A.S.K.E” iz Kostajnice izvesti predstavu “Draga Jelena Sergejevna”.

Dramsko-lutkarski studio “Zvončica” iz Novog Grada odigraće predstavu “Zmajče”, a teatar “Scena” iz istog grada komediju “Doživljaji mačka Toše”.

Banjalučki “DIS teatar” odigraće komediju “Epitaf”, koji je autorski projekat Dore Delbjanko, a mladi glumci domaćeg amaterskog dramskog pozorišta “Jovan Sterija Popović” premijerno će izvesti predstavu “Maruška Regodina”, u kojoj se prepliću stvarni likovi iz života Petra Kočića i junaci njegovih pripovjedaka.

Treći “Varoš fest” će zatvoriti Mješoviti ansambl BiH plesnom predstavom “Ptice” po Aristofanu, gdje će publika moći da vidi nove forme i stilove plesnog teatra.

Banjalucanke.com