Predstavljamo: Slikar i pjesnik Dragana Midžić

0
633

Kostajnica, iako veoma malo mjesto, ima mnogo talentovanih mladih ljudi, ali rijetko ko je multitalentovan kao što je Dragana Midžić, slikar i pjesnik, koja se likovnom umjetnošću bavi još od osnovne škole. Dragana je prvu samostalnu izložbu imala 2014. godine i tom je prilikom, pored svojih umjetničkih djela, javnosti predstavila i svoju poeziju i tada je izjavila da joj je cilj slikati riječima i pisati slikama koje će ljudima pružiti nadu.

Crtanju portreta po narudžbi Dragana se okrenula nakon što je izgubila posao u struci, i sa ponosom ističe da su njezini crteži novi dom pronašli širom svijeta. Omiljeni slikar i uzor joj je Salvador Dali i iako voli nadrealizam, ipak ga ne uzima kao smjer za svoje slike. Najčešće koristi grafitnu olovku i akrilne boje, a motivi su joj pejzaži, mrtva priroda i portreti.

Dragana takođe izrađuje prekrasne suvenire sa motivima Kostajnice koje možete pronaći u lokalnim knjižarama, a crta i slika po narudžbi te oslikava i predmete po vašoj želji. Pored navedenih sklonosti Dragana voli da prati i trendove primjenjene umjetnosti pa koristi svaku priliku da pokaže svoje sklonosti i za dekorisanje prostora.