Nova pobjeda Partizana, ponovo četvrti na tabeli!

0
363

U četrnaestom kolu Regionalne lige RS (grupa Zapad) kostajnički Partizan je na domaćem terenu bio bolji od OFK “Lauš” iz Banja Luke, a utakmica je završena rezultatom od 3:2 za kostajničke crno-bijele iako su domaći fudbaleri četiri minuta prije kraja regularnog dijela utakmice vodili ubjedljivim rezultatom od 3:0.

Domaći su poveli golom najboljeg strijelca lige Steve Kovačevića u 32. minuti, a sa minimalnim vođstvom se otišlo na poluvrijeme. Benjamin Delismailović je u 61. minuti utakmice povisio na 2:0, a svega dva minuta kasnije u listu strijelaca ponovo se upisao Stevo Kovačević.

Da ne bi sve bilo tako jednostavno pobrinuli su se domaći fudbaleri koji su se opustili na kraju utakmice tako da su gosti, golovima Ljubiše Jorgića u 86. minutu i Njegoša Miljkovića u 88. minutu utakmice, kraj utakmice učinili neizvjesnim.

Nakon ove pobjede Partizan se nalazi na četvrtom mjestu tabele Regionalne lige RS (grupa Zapad) sa 23 bodova iz 14 odigranih utakmica (sedam pobjeda, dva neodlučena rezultata i pet poraza).