Karanovac ipak jači od Partizana

0
282

Fudbaleri Karanovca jesenji su šampioni Regionalne lige Grupa Zapad. U derbiju 15. kola momci sa “Šljunkare” juče su i više nego zasluženo savladali kostajnički Partizan (3:0). U ranoj fazi utakmice domaćin je poveo preko Ducanovića (13) i takav rezultat su izabranici trenera Ranka Stanarevića mudrom igrom sačuvali do poluvremena, ali i još nekoliko puta opasno zaprijetili golu.

U nastavku potpuna dominacija Karanovca. Najljepši potez utakmcie dogodio se u 60. minutu kada je brzonogi Vindžanović krenuo sa loptom sa svoje polovine, u šprintu sa lijeve strane prešao više od 50 metara, izašao sam ispred Slijepčevića i rutinski pogađa za 2:0. Rezervista Dedić samo je potvrdio čistu i zasluženu pobjedu domaćina, koji je i ovom utakmicom potvrdio da je igrao najljepši fudbal tokom jeseni na regionalnom Zapadu.

Usprkos porazu kostajnički Partizan je jesenji dio prvenstva završio na četvrtom mjestu jer su fudbaleri FK “Gorice” iz Šipova rezultatom 4:2 savladali FK “Progres” iz Kneževa, a FK “Milan” iz Kosjerova je bio bolji od FK “Mladosti” iz Kotor Varoši i slavio sa 1:0.

Partizan je jesenji dio šampionata završio sa 23 boda iz 15 odigranih utakmica (sedam pobjeda, dva neodlučena rezultata i šest poraza).

Fudbaler kostajničkog Partizan Stevo Kovačević uz fudbalera FK “Gorice” iz Šipova Stanka Malinovića najbolji je strijelac lige sa 17 postignutih golova.