“Tropic” u Prijedoru zaposlio 104 radnika

0
1054

Spisak nezaposlenih Prijedorčana od danas je kraći za 104 imena zahvljujući domaćem trgovačkom lancu “Tropik” koji je otvorio mega market i povukao ljude sa biroa. Za Vesnu i Zorana ovo je dan koji su jedva čekali. I ne čudi, jer su godinama tražili posao.

“Osam godina sam bio nezaposlen, ovdje sam vidio svoju šansu i priliku, sa početkom više nego zadovoljan, ekipa odlična, radimo, družimo se i želim da nastavim da radim ovdje”, rekao je Zoran Kokanović iz Prijedora.

“Dugo nisam bila zaposlena, bila sam na birou. Drago mi je da sam dio ove kompanije”, rekla je Vesna Hrgić iz Prijedora.

Malo ko se i sjeća da je, u skorije vrijeme, ovoliko ljudi, odjednom, dobilo posao. A posla ima jer se market prostire na više od 1.700 kvadrata. Artikli se ni ne mogu prebrojati, međutim, više od stotinu novozaposlenih kupcima je uvijek pri ruci.

Mnogi su se i iznenadili kad su stigli u market. Otišli su kući sa poklonima, ali i primjetili da je najveći domaći trgovački lanac na naše prostore donio sasvim novi koncept kupovine.

“Idejna zamisao koju smo započeli prošle godine je da market, tržnicu i restoran spojimo u jedan prostor što će kupcima donijeti novo iskustvo kupovine. Poseban naglasak je na razvojnoj kuhinji i na odjelu gotovih jela, tj. samouslužnim vitrinama gdje će kupci po jedinstvenim cijenama svakodnevno moći da pronađu veliki izbor gotovih jela”, rekla je portparol Tropica Aleksandra Marković.

Ovo je 56. Tropikova poslovnica. Da mogu da se nadaju dobrim pazarima pokazala je i velika gužva već prvog radnog dana.

ATVbl.com