Novi Grad: Mješoviti hor “Una” obilježio deset godina rada

0
211

Mješoviti hor “Una” Novi Grad obilježio je deset godina rada godišnjim koncertom u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra. Dirigent Goran Vuleta rekao je da je ovaj hor proteklih godina učestvovao na brojnim takmičenjima i osvajao značajne nagrade i priznanja, te izrazio očekivanje da će nastaviti tradiciju i imati više od 35 članova, koliko ih je trenutno.

“Ove godine osvojili smo srebrnu plaketu na međunarodnom takmičenju u Zagrebu, što je za nas veoma važno priznanje”, rekao je Vuleta.

On je uručio zahvalnice institucijama, organizacijama i preduzećima koji su podržali rad hora, kao i članovima koji su u horu od osnivanja.

Direktor Kulturno-obrazovnog centra Dražen Babić rekao je da je Mješoviti hor “Una” postao prepoznatljiv i sada može da izvodi zahtjevne kompozicije i da se ravnopravno takmiči na prestižnim takmičenjima.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da hor na početku nije imao adekvatne uslove za rad, dok je sada situacija drugačija, a opština Novi Grad nastaviće da posredstvom Kulturno-obrazovnog centra podržava rad hora.

“Izuzetno smo ponosni jer je hor, zahvaljujući predanom radu, osvojio brojne nagrade”, naveo je Lukač i podsjetio da je u Novom Gradu prošle sedmice obilježeno i deset godina rada Kulturno-umjetničkog društva “Una”.

Gost koncerta bio je Ansambl “Aleksandar Nevski” iz Banjaluke.

Umjetnički rukovodilac Lazar Radoja rekao je da ovaj hor radi u okviru ruskog kulturnog centra “Ruski mir”, a zadatak je promocija i popularizacija ruske kulture kroz muziku.

“Radimo od 2013. godine, imamo 23 člana. Pjevamo isključivo na ruskom jeziku, izvodimo djela komponovana za hor, ali i obrade filmske, rok i pop muzike”, naveo je Radoja.

Izvor: SRNA