U prijedorskoj regiji, obilježena akcija: “Jedan slatkiš, jedno dijete”

0
274

Mreža savjeta učenika prijedorske regije je i ove godine pokazala svoj rad, trud i slogu realizovajući uspješno još jednu akciju ”Jedan slatkiš, jedno dijete” koja se u poslednje vrijeme sve bolje I bolje realizuje. Naša regija je prikupila slatkiša u vrijednosti 2.030,00 KM za djecu sa posebnim potrebama i djecu slabijeg imovinskog stanja.

Našim srednjoškolcima su pomagali koordinatori i profesori u podsticanju srednjoškolaca da se što više ukljuce u akciju I da nekom izmame osmijeh na licu. Počeli smo početkom dvanaestog mjeseca (03.12.2017.). Oglasom smo razjasnili učenicima o čemu se radi, a onda smo postavili kutije na vidljivo mjesto gdje je svaki učenik mogao da ostavi slatkiš. Rad i trud prijedorske regije se isplatio tako što smo u jednoj školi dočekani dječijom priredbom i bezbroj osmjeha na licu.

Podpredsjednik prijedorske regije Milica Resanović je izjavila:

“U savjetu učenika sam tri godine, ovo je prva godina da smo za ovako kratko vrijeme uspjeli uspješno realizovati JSJD. Sve vrijeme smo bodrili jedne druge i zajedno prolazili kroz zgode i nezgode koje su nam se pojavljivale tokom akcije. Stvarno sam ponosna na prijedorsku regiju i nadam se da ćemo biti uspješni u daljnjem radu.”

Nastojali smo da podstaknemo učenike na humanost i da ih što više uključimo u akciju, što smo i uspjeli. Nadamo se da ćemo i ostale akcije uspješno i složno rješavati.