Saopštenje za javnost Kluba odbornika PDP-a

0
768

Klub odbornika PDP-a u skupštini opštine Kostajnica želi da ukaže građanima gdje ide naša Opština sa ovim rukovodstvom i trenutnom skupštinskom većinom koju predvode SDS i SNSD. Malo je onih u Kostajnici kojima nije jasno šta je to povezalo Bundalu i Janjetovića, tj. SDS i SNSD.

Dok na republičkom nivou kopaju oči jedni drugima, ovdje, nerijetko, zajedno i u miru krčme narodne pare.

27.12.2017. zakazali su dvije sjednice. Prva je bila sjednica SO-e, a druga je bila skupština Komunalnog preduzeća.

Odbornici PDP-a su uspjeli dokazati da je načelnik trošio budžetska sredstva nezakonito i nedomaćinski, da je plaćao dugove iz prošle, izborne godine, da je kupovao novi auto u opštoj besparici, da je narodnim parama plaćao skupštinsku većinu i svoje kadrove kojima je izmišljao radna mjesta.

Isto tako smo dokazali da ćemo vjerovatno ostati i bez Stočne pijace zahvaljujući neznanju i korupciji odgovornih ljudi u našoj Opštini.

Nažalost, činjenica je da se sa 31.12. zatvara oko dvadesetak radnji, zatvorena je Addiko banka, ostali smo i bez jedine trgovine obućom koja je gotovo jedan vijek bila prepoznatljiva za Kostajnicu. Čuli smo da u ovaj prostor dolazi kladionica, pa nam izgleda lokalna vlast poručuje da u narednom periodu rješavanje naših problema povjerimo igrama na sreću.

Odbornici PDP-a su podržali Pravilnik o samozapošljavanju gdje je predviđen podsticaj od 10.000 KM za radno mjesto. Za ove namjene predviđeno je 80.000 KM u 2018. godini, a mi se nadamo da će se ova sredstva podijeliti pošteno, a ne stranačkim aktivistima.

Na ovoj sjednici rukovodstvo naše Opštine se vratilo starom receptu, a to je aktiviranje podpredsjednika SO-e gosp. Bosnića.

Obzirom da je Komunalno poslije dvije godine dostavilo svoj izvještaj u kome je vidljivo da se ponovo kreću prema propasti i očekivanoj privatizaciji, da u Upravi imaju 15 radnika, a u proizvodnji samo 7 radnika, da će u skorije vrijeme značajno poskupjeti komunalne usluge, da su samo Poreskoj upravi dužni preko 300.000 KM i da im se ukupna dugovanja ponovo približavaju milionu KM, da imaju gubitke u isporuci vode preko 62% (u koje se može uključiti i eventualna krađa ili kupovina glasova), da je Nadzorni odbor nekima otpisivao potraživanja i povećao plate radnicima u Upravi, da su firma koja prednjači u stranačkom zapošljavanju i još mnogo toga ružnoga.

Kraj saopštenja kluba odbornika PDP-a Kostajnica.