I u Kostajnici obilježen Dan Republike Srpske

0
621

Dan Republike Srpske, 9. januar, obilježen je danas u Kostajnici polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i svečanim prijemima kod načelnika opštine Drage Bundala i predsjednika skupštine opštine Nikole Janjetovića.
Načelnik je tokom prijema za uspješnu aletičarku Sofiju Vušović rekao Radiju Kostajnica da Republika Srpska nije upitna.

”Danas obilježavamo dan kada je, zahvaljujući nastanku Srpske, očuvan srpski narod na ovim prostorima. Republika Srpska nije upitna ni u kom pogledu, a ono što moramo činiti u budućnosti jeste da ekonomski jačamo naš narod jer na taj način čuvamo i našu Republiku Srpsku”, rekao je Bundalo.

Sofija Vušović, koja je od svojih uspjeha izdvojila maratone u Ljubljani i Zagrebu, zahvalila je načelniku na ukazanom povjerenju i nagradi i svim građanima čestitala Dan Republike, obećavši da će neki od slijedećih maratona posvetiti Republici Srpskoj.

Predsjednik skupštine opštine kod koga je upriličen prijem za predstavnike boračkih kategorija, odbornike i predstavnike političkog života rekao je da Kostajnica i cijela Republika Srpska danas obilježavaju datum od velikog istorijskog značaja za srpski narod.

”Dan Republike Srpske obilježili smo izražavajući zahvalnost onima koji su svoje živote ugradili u temelje Srpske. Zbog njih i svih onih koji su učestvovali u njenom stvaranju, naša je obaveza i dužnost čuvati Republiku Srpsku”, rekao je Janjetović.