Kostajničanci učestvovali na prvoj trci Banjalučke trkačke lige

0
404

Svoj dopronos proslavi Dana Republike i Pravoslavne nove godine, uprkos hladnom vremenu danas je trčanjem za RS na banjalučkom Trgu Krajine dalo više od 300 građana, u okviru prve od četiri trke Banjalučke trkačke lige za ovu godinu. U sklopu ove trke pod nazivom “Trčimo za Srpsku” trčali su mališani do 14 godina na 500 metara i odrasli u trci na tri kilometra.

Na ovoj utrci Kostajnicu je predstavljalo 5 naših trkača: Dragan Šipka, Srđan Šipka, Dejan Stijak, Dragana Stijak i Biljana Karan.

Pobjednik trke u kategoriji do 14 godina, Andrej Dobraš iz Banjaluke kaže da je trčao iz više razloga, a jedan od njih je i Dan Republike i Pravoslavna nova godina.

“Nije mi bilo hladno za trčati, jer sam se prethodno dobro zagrijao, hladnoća i konkurencija me nisu spriječili da pobjedim”, rekao je Andrej.
Pohvale za organizaciju dao je pobjednik trke za odrasle u muškoj kategoriji, Saša Dobrijević iz Banjaluke, koji je rekao da mu je motiv za pobjedu bio prvenstvno Dan Republike.

U sklopu Banjalučke trkačke lige tokom prošle godine organizovane su četiri trke, a na današnjoj trci su uručeni pehari ukupnim pobjednicima za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji.