Aktivnost „Dan omladinskog mirovnog aktivizma“ 20. februara u Koz. Dubici

0
197

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite u utorak 20.02.2018, od 10:00 do 14:00 časova u SŠC „Nikola Tesla“, Kozarska Dubica na jednodnevnoj aktivnosti “Dan omladinskog mirovnog aktivizma” na kojem će učestovati 200 učenika i prosvjetnih radnika iz 6 srednjih škola Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada i Bosanske Krupe.

je jedna od aktivnosti koju Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor organizuje u okviru projekta “Poštuj moju različitost”, a koji se realizuje u periodu septembar 2017 – maj 2018.

Uz podršku predstavnika lokalnih zajednica, direktora i profesora i u skladu sa odobrenjem Ministarstva prosvjete i kulture RS i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Unsko-Sanskog kantona, aktivnosti planiraju, realizuju učenici i profesori šest (6) srednjih škola iz Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada i Bosanske Krupe s ciljem promocije vrijednosti kao što su: poštovanje različitosti, tolerancija i solidarnosti i razvoja inter-etničke saradnje.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na aktivnosti u Kozarskoj Dubici, ili u jednoj od navedenih  opština, 28.02, Kostajnica, 16.03. Novi Grad, 22.03. Bosanska Krupa od 10:00 do 14:00 časova kada će učenici srednjih škola Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada i Bosanske Krupe predstaviti radove u 5 kategorija: literarne, likovne radove, IT prezentacija, skeč i letak, koje su pripremili razgovarajući i razmišljajući na temu poštovanja različitosti nakon čega će slijediti revijalni dio programa.

Vaše prisustvo na aktivnostima u Kozarskoj Dubici ili u navedenim opštinama podrška je važna za učenike i prosvjetne radnike okupljene u mirovnom projektu u Prijedorskoj regiji i Una-sana kantonu, a usmjerenom na izgradnju trajnog mira. S istim ciljem aktivnostima će se u Kostajnici, Novom Gradu i Bosanskoj Krupi pridružiti i 150 učenika i profesora osnovnih škola Prijedora i Sanskog Mosta koji učestvuju u NDC Prijedor programu “Mirovno obrazovanje – prevencija i upravljanje konfliktom”.

Nemoj samo pričati, djeluj! Dođi i uključi se, podrži omladinski mirovni aktivizam!